LIVE CHAT

ONLINE

REMINDER :

Wij neppen u niet met "payment" of "processing" fees. U betaalt wat u ziet!

REACTIES

Laat een reactie achter

Pagina 1 van 1

Clue scrolls in Runescape

Geplaatst op October 17, 2018 15:04

Lekker, een clue scroll!

Clue scrolls, wie kent ze niet en wie houdt er niet van? Het is de fijnste vorm van schattenjacht met een oud uitziende scroll waar je aanwijzingen van krijgt. De beloningen kunnen gigantisch zijn of heel teleurstellend, maar dat maakt het juist leuk voor veel spelers want je weet nooit wat je zult krijgen. Je kunt clue scrolls op verschillende manieren krijgen, bijvoorbeeld door het doden van monsters, minigames spelen, implings looten, fishing, woodcutting of door mining, genoeg manieren om je zelf een clue scroll te behandigen!

Waar komen ze nou eigenlijk vandaan? Ongeveer 14 jaar geleden op 5 mei 2004 bracht Jagex een update uit: de clue scrolls werden geintroduceerd en spelers kregen 25% meer opslagruimte in de bank. Sindsdien stellen Runescape spelers nog steeds hun geluk op de proef doormiddel van de clue scrolls.

Er zijn 5 levels van clue scrolls: makkelijk, medium, moeilijk, elite en de 5e level: de master clue scroll. Hoe hoger de level, hoe moeilijker het wordt maar gelukkig zullen de beloningen ook veel beter worden. Lage level clue scrolls zijn het makkelijkst om te krijgen, maar dan als nog heb je ongeveer een minimale drop kans van 1/50, niet veel dus! Medium clue scrolls zijn iets meer uitdagender om te krijgen en op te lossen. Wanneer je de moeilijke clue scroll hebt dan heb je echt al een uitdaging, ze duren langer en soms moet je ook nog een hele reeks van quests doen om uberhaupt te clue scroll te kunnen voltooien. De elite clue scroll heeft ook als eis dat je een aantal quests moet hebben voltooid en een goede stats en vaardigheden mogen ook niet missen. Er is zelfs een kans om een Bandosian Guard of Armadylian Guard tegen te komen. De laatste clue scroll, de master clue scroll kun je alleen krijgen door elke clue scroll level te ruilen met een NPC die Watson heet, dus als je van plan bent om een master clue scroll te doen zul je dus eerst alle levels moeten verzamelen.

Nu het leuke deel: de beloningen, bovendien de reden waarom je deze speurtochten doet. Er zijn heel veel verschillende beloningen die je van een Clue Scroll zou kunnen krijgen, bijvoorbeeld trimmed armor is een iconische beloningen bij het voltooien van een clue scroll. De trimmed armor kan van zo'n honderd duizend rsgp tot miljoenen kosten. Deze armor is niet beter dan non-trimmed armor, maar het is allemaal cosmetisch dus puur voor hoe het er uit ziet, leuk om te hebben dus. De meeste spelers hopen niet op een trimmed armor set maar hopen meer op de grotere beloningen zoals 3rd age. Met heel veel geluk kun je 3rd age van een elite en master clue scroll krijgen. De prijs van 3rd age armor begint bij 5 miljoen en kan wel oplopen tot 65 miljoen, en dat is per item! Wel waard om is een keer te proberen zou je denken, maar als dat nog niet genoeg is: je kunt ook 3rd age wapens en een cloak krijgen. Dit zijn één van de meest dure items in Runescape, ze beginnen bij een paar honderd miljoen en lopen op tot de biljoen!

Clue scrolls zijn interessant, leuk, soms frustrerend maar altijd spannend. Je kunt uren grinden en je schat zoeken en uit eindelijk maar een beloning van een paar duizend krijgen, of misschien krijg je wel de duurste item in Runescape... wie weet!

- Enjoy RS