LIVE CHAT

ONLINE

REMINDER :

Wij neppen u niet met "payment" of "processing" fees. U betaalt wat u ziet!

REACTIES

Laat een reactie achter

Pagina 1 van 1

Quests in Runescape

Geplaatst op October 8, 2018 17:14

Artikel over quests en questing.


Bijna iedereen kent het, sommigen zijn er beter in als de ander en de ene vindt het weer niks. Dan hebben we het over quests natuurlijk, een best wel belangrijk onderdeel in RuneScape. Wat zijn quests nou eigenlijk en waarom zijn ze zo belangrijk?

Het begon allemaal op 4 januari 2001, toen werd de aller eerste quest uitgebracht op de launch van RuneScape. Als je al vaker quests hebt gedaan dan is er een grootte kans dat je de quest al kent: Cook's Assistant. Niet alleen Cook's Assistant werd op deze historische dag uitgebracht, maar ook Demon Slayer, The Restless Ghost, Romeo & Juliet, Sheep Shearer en Shield of Arrav. Een totale hoeveelheid van 6 quests, en nu bijna 18 jaar later zijn er al 220 quests in RS3. Waarvan een 35 gratis quests en 185 member-only quests. In OSRS is het net iets minder, een totale hoeveelheid van 139 quests met 20 gratis quests en 119 member-only quests.

Over het algemeen zijn quests erg belangrijk in RuneScape. Zo moet je bijvoorbeeld quests voltooien om bepaalde items te kunnen gebruiken, denk aan de Dragon Scimitar (Monkey Madness), Dragon Dagger (Lost City), Rune Platebody (Dragon Slayer). Er zijn ook quests waar je na ze voltooid te hebben bepaalde gebieden vrijspeelt of een makkelijkere manier krijgt om door de wereld reizen. Voor het voltooien van quests kun je ook XP krijgen, zo is het namelijk een gewoonte voor veel spelers om bij het maken van een nieuwe member account gelijk de Waterfall Quest te doen omdat het een erg aantrekkelijke beloning heeft voor nieuwe accounts, namelijk in een keer je Strength en Attack naar ongeveer level 30.

Hoe meer quests je voltooid des te meer quest points je zult krijgen. De hoeveelheid quest points is verschillend per quest, bij een moeilijkere en langere quest zul je meer punten krijgen in vergelijking met een makkelijke en kortere quest. Je krijgt bij elke quest minimaal 1 quest point en de maximale aantal quest points loopt tot maar liefst 6. Een gratis speler kan maximaal 42 quest points krijgen en een member 385 in RS3. In OSRS kan een gratis speler 42 quest points krijgen en een member 266. Miniquests geven jammer genoeg geen quest points. Als je alle quests voltooid hebt dan krijg je als beloning een Quest Point Cape, dat is eigenlijk een skillcape maar dan van quests. Er komen natuurlijk wel steeds nieuwe updates en nieuwe quests er bij, dus zodra jij je Quest Cape hebt en er komen nieuwe quests uit, word je Quest Cape automatisch uit gedaan en moet je eerst de nieuwe quests voltooien om je cape weer te kunnen dragen. In RS3 heb je ook de Master Quest Cape, voor deze cape moet je ook nog is alle achievements, miniquests en andere eisen voltooien. In 2016 liet Jagex de community weten dat maar liefst 0.27% van het spel deze cape heeft, niet veel mensen dus!

Wat voor een quester ben jij? Misschien ben jij er helemaal niet één? Voltooi jij je quests met tegenzin om toch maar die ene item te kunnen dragen of geniet je er van en vind je het leuk om quests te doen?

- Enjoy RS