LIVE CHAT

ONLINE

REMINDER :

Wij neppen u niet met "payment" of "processing" fees. U betaalt wat u ziet!

REACTIES

Laat een reactie achter

Pagina 1 van 1

Het onstaan van RSGoldmarkt van PKers tot RS gold verkopers

Geplaatst op March 21, 2017 19:12

De geschiedenis van RSGoldMarkt.

Van PK'ers tot RS GP verkopers.

Dit prachtige verhaal begint in het begin 2012. De tijd waarin clan wars nog niet zoveel faam en bekendheid verworven had en dat nog niet veel RS spelers wisten waar de clan wars zich eigenlijk bevond. Voor de mensen die het nu nog niet weten wat clan wars is. Clan wars is een mini game in Runescape waar je met een groep vrienden of je clan het kan opnemen tegen een andere groep of een andere clan. Clan wars bestaat uit 2 portalen. Het witte portaal, waar als je dood gaat je je spullen niet verliest. En het rode portaal, waar als je daarin sterft je alles verliest wat je draagt en je vijand dus alles van je kan looten. Dit beslaat dus armour, wapens en eventueel rs geld die je vijand bij had. Terugkerend naar het verhaal zelf, in 2012 was er een clan genaamd "Thrift PK" waar ikzelf en zeker nog 30-50 andere mensen lid van waren. Door het lang samen spelen en samen vechten in het rode portaal tegen tal van andere spelers onstond er meer en meer een hechte band tussen de groepsleden. In het weekend deed de groep vaak trainings gevechten en raids waarin er van world naar world gegaan werd en geprobeerd werd zoveel mogelijk te looten. Fun tijden, ik mis ze zeer.

De faam van Thrift PK.

Thrift PK begon (zonder bluf) toch een van de betere PK groepen of clans te worden die Runescape in die dagen al gezien had. Natuurlijk was dit 2012, wat betekent dat als je iets van 500 mill had dat je toch al een verdomd stinkend rijke burger in Runescape was. Door het meermaals looten en PK'en van de Thrift PK clan begonnen alle leden van de clan toch een bepaald aantal rs geld munten te hebben. Het begon zelf een beetje de spuitgaten uit te lopen. Vele van de clan leden hadden zodanig veel rs geld dat het uiteindelijke looten niet eens meer leuk was om te doen omdat de motivatie van het behalen van rs gold weg was.

Alles kent z'n sleur!

Veel leden van Thrift PK begonnen uiteindelijk af te haken van de raids en de PK trips omdat het niet meer fijn was om te doen. Simpelweg omdat ze teveel Runescape mills hadden en dus geen nood zagen nog meer rs gp te behalen. Daarom kwam 1 van de leaders van de clan (ikzelf) met een oplossing. Een youtube channel maken en een mega knal drop party houden ter ere van ons success. Het youtube kanaal zelf bestaat al jaren niet meer maar de drop party was een mega hit! Veel van de clan members wilden natuurlijk hun rs geld niet droppen maar velen deden wel mee. Zo gaven we toch iets terug aan de community en konden we weer opnieuw beginnen met nieuwe motivatie om Runescape mills te verdienen in het spel zelf.

Weer het oude liedje.

Na weer een paar maanden van PK'en en looten was het weer van hetzelfde liedje. Teveel RS geld, teveel loots, kortom weeral hetzelfde systeem. Teveel rs gold bracht saaiheid met zich mee en saaiheid resulteerde in het (weeral) stoppen van sommige leden en een pauze nemen van de clan. Een drop party is wel leuk natuurlijk maar alleen eigenlijk voor de personen die loot oprapen. Zelf hadden we er eigenlijk niets aan. De leden van de clan zagen het dus niet zitten om nogmaals al hun spul te droppen en opnieuw te beginnen. Dan dus maar een andere oplossing!

Jawel, je raad het al!

De enigste mogelijkheid die voor ogen lag op dat moment voor ons was het verkopen van rs gold. In onze startschoenen verkochten we meestal de spullen terug aan de mensen die ze verloren hadden voor echt geld. Dat was ons effectieve startpunt in de Runescape gold handel industrie. Skype werd toen nog niet echt gebruikt, alles liep nog via MSN (#nostalgiegevoelens). Thrift PK had een apart MSN account aangemaakt waar we onze rs gold shop uit runde. Hoe we het systeem in elkaar gestoken hadden was via een lokale "rs bank". Alle leden die hun rs gold wilde verkopen konden hun Runescape mills aan een leader geven die het op een mule (een apart rs account) stokeerde. Voor een winst percentage werd het rs gold dan verkocht en het meeste van de winst van de verkochte som rs mills ging dan naar het lid van de clan vanwaar het RS gold kwam. Na het verloop van de maanden waren de leden van Thrift PK al snel een trekpleister voor mensen die snel rs geld wilde verdienen door het simpele middel van een aankoop. De clan wars was ons thuis geworden en dus ook onze handelsplaats. Banns waren in die tijd een niet gebeurend goed.

Uitbreiding van ons gebeuren.

Er werd door de verkoop van rs gold en het winst bejag steeds minder tijd gestoken in het effectief looten en dus maken van rs geld. Je zou denken dat Runescape gold verkopen best simpel is maar denk maar snel anders. Iets opstarten (net zoals alles) neemt tijd en werk in beslag met research en opzoek werk. Door het minder looten en pken van de leden maar de continue vraag naar rs gold van onze klanten stonden we al snel voor een nieuw probleem. Teveel vraag en te weinig aanbod resulteerde in "stock problemen" waar we wel klanten hadden maar niet genoeg rs geld om aan die klanten te leveren. Alweer een probleem die nood had aan een oplossing!

Dan maar aankopen om weer te verkopen.

De enigste oplossing voor dat probleem was het sneller verkrijgen van rs gold zodat we het weer sneller en effectiever konden verkopen. En hoe kom je snel aan rs geld? Juist! Je koopt het. Voor een winst percentage gingen we opzoek naar andere spelers (net als wij) die teveel geld hadden en er snel vanaf wilde geraken. Door middel van rs geld handel en aan en verkoop van Runescape mills begon ons zaakje als snel te bloeien. Het enigste nadeel was dat het MSN systeem wel ferm begon tegen te vallen. Veel bugs en de schrik voor hack pogingen begonnen ons al snel naar een ander pad te duwen. Namelijk een site! Een website was in onze ogen de perfecte manier om onze klanten op een goede en snelle wijze van dienst te kunnen zijn en was ook een betere en overzichtelijkere aanpak voor de mensen die wat wilde "shoppen". Het oog heeft ook wat nodig, zo ziet men maar! Onze eerste editie van de website was ...... pover.... om het nog zacht uit te drukken. Geen 1 van onze leden had ervaring met web design en codering dus was het eind resultaat van de website daar ook naar. De nieuwe naam voor onze site was gevallen op "rsgoldmarkt" en de site (eerste editie) werd online gezet ergens eind 2012.

Effectieve groei van RSGoldMarkt.

De vruchten van ons harde werk konden niet direct geplukt worden. Veel tegenslagen kwamen ons tegemoet en onze beginfase is zeker niet van een leien dakje gelopen. Van leden die scam quitte, siteproblemen, ddos aanvallen, hack attempts tot zelfs de sluiting van ons MSN account, je kon het zo goed en kwaad niet bedenken of we hebben die harde wateren doorzwommen. Maar het spreekwoord luid niet voor niets, de aanhouder wint! Met de volharding en ons volle gewicht in de strijd zijn we er dan toch uiteindelijk in geslaagd een stabiele ondergrond voor onze "zaak" te bekomen. Door het verdiende geld te investeren in dingen zoals betalende advertenties, betere website (editie 2 & 3), meer stock en zovoort konden we er al snel iets moois van maken.

Aan alle mooie dingen komt een eind.

Door het interesse verlies aan PKen en de toenemende interesse van het verdienen van geld verloren veel leden van Thrift PK al snel de zin om nog deel uit te maken van de clan. De leaders van de clan gaven geen leiding meer. Veel leden verlieten de clan en uiteindelijk bleef het effectieve Thrift PK team nog maar met 3 leden over (dezelfde 3 leden die RSGoldMarkt uit de grond hebben gestampt). Thrift PK werd ontbonden en er werd in totaal geen rs gold meer verdiend maar het werd allemaal aangekocht om die rs gp dan maar weer te verkopen. Fun maakte plaats voor het oog op winst. Zo zie je maar dat alle dingen (goed of kwaad) tot een eind komen.

- Enjoy RS